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  1. C0700 総合理学研究所
  2. 03 紀要論文
  3. 01 Science Journal of Kanagawa University
  4. 0190 19巻

ピーマン果実の成熟に伴う色素変化と有色体の超微形態形成

http://hdl.handle.net/10487/5274
http://hdl.handle.net/10487/5274
004b059a-71c4-47d1-89ad-a51884c1c700
名前 / ファイル ライセンス アクション
10 10 19 51-56.pdf (6.9 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2009-12-21
タイトル
タイトル ピーマン果実の成熟に伴う色素変化と有色体の超微形態形成
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 fruit ripening of pimentos
キーワード
主題Scheme Other
主題 chromoplast morphogenesis
キーワード
主題Scheme Other
主題 pericarp plastid
キーワード
主題Scheme Other
主題 carotenoid
キーワード
主題Scheme Other
主題 chlorophyll
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 吉田, 正幸

× 吉田, 正幸

WEKO 20968

吉田, 正幸

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Yoshida, Masayuki

× Yoshida, Masayuki

WEKO 20969

Yoshida, Masayuki

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早津, 学

× 早津, 学

WEKO 20970

早津, 学

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Hayatsu, Manabu

× Hayatsu, Manabu

WEKO 20971

Hayatsu, Manabu

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鈴木, 季直

× 鈴木, 季直

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鈴木, 季直

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Suzuki, Suechika

× Suzuki, Suechika

WEKO 20973

Suzuki, Suechika

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The correlative change of pigments with chromoplast morphogenesis in the pericarp
of yellow and red pimentos during fruit ripening was examined by pigment spectrophotometry
and electronmicrosopy. The metamorphosis of plastids, chloroplasts to chromoplasts, occurred
with the decrease of chlorophyll contents and the appearance of newly synthesized carotenoids,
chloroxanthin in yellow pimentos and possibly capsanthin and/or capsorubin in red pimentos.
As ripening proceeded, in plastids, plastoglobuli increased in both number and size, in contrast
with the degradation of grana-stack and the fragmentation of stromal thylakoids. The plastids
of yellow-ripe fruit pericarps contained exclusively plastoglobuli of various sizes at the center of
stroma, indicating G (globular)-type chromoplasts, while the plastids of red-ripe fruit pericarps
included a few enlarged plastoglobuli and electron-dense inclusions of various configurations,
which possibly transformed from plastoglobuli to finally form needle-shaped carotenoid
crystalloids. They were determined as an intermediate-type between G-type and F (filament)-type
chromoplasts, and it was reconfirmed that, during chromoplast maturation, needle-shaped
carotenoid crystalloids are formed by the elongation of enlarged plastoglobuli, concomitant with
the increase of cartotenoid contents.
書誌情報 Science Journal of Kanagawa University

巻 19, p. 51-56, 発行日 2008-06-30
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1880-0483
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12068302
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
その他の言語のタイトル
その他のタイトル Pigment Changes and Ultrastructural Morphogenesis of Chromoplasts during Fruit Ripening of Pimentos
出版者
出版者 神奈川大学
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Ver.1 2023-05-15 15:44:38.482151
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